Audio streaming

Audio streaming is te beluisteren audio via je computer of mobiele telefoon, zonder dat er zichtbaar gedownload wordt. Dit kan live zijn, maar dit hoeft niet per se. Veel radiostations gebruiken deze techniek, zodat er meerdere personen tegelijk via de website naar hun muziek kunnen luisteren. Ook particulieren kunnen op deze manier hun eigen internetradiostation beginnen door audiostreaming uit te zenden.

EK-Media biedt streaming pakketten aan waarbij je een pakket selecteert met een maximaal aantal luisteraars.
Grote mediabestanden kunnen niet in een keer worden 'gedownload'. Eerst wordt een klein gedeelte van de data gedownload en gebufferd. Dit wordt omgezet en hoorbaar gemaakt via de luidspreker. Terwijl de gebruiker hiernaar luistert wordt de rest van de data gedownload. Op deze manier download je dus eigenlijk terwijl je luistert, waardoor het eerst compleet downloaden van het bestand niet meer nodig is om het te kunnen beluisteren.

Streaming Software
Streaming Software

Voor audio streaming maakt EK-Media gebruik van Shoutcast, Icecast en Centova Cast.

 • Shoutcast

  Als server streaming software gebruiken we zowel Shoutcast als Icecast. Met deze software wordt een online radio station opgezet.

 • Icecast

  Centova Cast wordt door ons net als Icecast als streaming software gebruikt op de server om een online radio station op te zetten.

 • Centova Cast

  Wij maken ook gebruik van Centova Cast, dit is het meest geavanceerde internet radio stream hosting controlepaneel. Hiermee kan je gemakkelijk een enkel radiostation runnen, of zelfs een streaming bedrijf met duizenden klanten automatiseren. Kortom, Centova Cast kan virtueel gebruikt worden bij ieder audio streaming scenario.

Online DJ
Online DJ

U kunt ook kiezen voor de dienst Online DJ. Met deze dienst kan je MP3-tjes uploaden en afspelen. Hierbij betaal je per 2 GB opslag € 5,00. Wil je meer opslag? Dan betaal je voor iedere 5 GB extra opslag, € 5,00 meer per maand. Het aantal GB wordt naar boven afgerond.


Professioneel advies nodig?

Wij snappen dat het soms lastig is om bepaalde keuzes te maken. Vooral als sommige termen je niet veel zegt. Onze experts staan je graag te woord om een goede keuze te maken voor en product dat aansluit bij je behoeftes en wensen. Bij twijfel, neem contact met ons op via het contactformulier. Het aanvragen van Online DJ geschiedt ook via het contactformulier.


Tarieven Audio Streaming
Wij bieden twee audio streaming pakketten aan. Hierbij verschillen de kwaliteit van het geluid en het aantal luisteraars in stappen.

Streaming pakket 1

Per 5 luisteraars met 192 kbps geluid kwaliteit

€ 2,50 p/m
 • Prijs per stap van 5 luisteraars
 • Geluid kwaliteit: 192 kbps
 • Contract van 1 jaar
Streaming pakket 2

Per 8 luisteraars met 128 kbps geluid kwaliteit

€ 2,50 p//m
 • Prijs per stap van 8 luisteraars
 • Geluid kwaliteit: 128 kbps
 • Contract van 1 jaar