Draadloos netwerk (Wi-Fi)

Het draadloos netwerk of Wi-Fi netwerk wordt steeds meer de primaire behoefte voor een bedrijfsnetwerk. De snelle groei van 'de cloud', mobiele apparaten, Bring Your Own Device (BYOD)-policies binnen bedrijven en het Nieuwe Werken zijn trends waardoor het faciliteren van professionele Wi-Fi een steeds heter hangijzer wordt.

Ook een professioneel en snel draadloos netwerk?

Door de snel groeiende vraag naar draadloze netwerken zijn binnen het MKB veel 'minder-dan-ideale' oplossingen voor Wi-Fi ontstaan. Deze willekeurig geplaatste access points zorgen enkel voor hoofdpijn bij je ICT-afdeling omdat zo’n draadloos netwerk na verloop van tijd niet meer te beheren is. Dit resulteert in urgente beveiligingsrisico’s, onvoldoende bandbreedte en een gebrekkige dekkingsgraad.

Professioneel Wireless

Professionele Wi-Fi oplossingen bestaan uit hoogwaardige toegangspunten (access points), gigabit switches en eenvoudig te implementeren en configureren routers. Professionele Wi-Fi biedt belangrijke voordelen: hogere productiviteit, snel extra werkplekken of flexplekken creëren, flexibele opstelling van apparatuur, sneller vergaderen, etc.

Optimale dekking met de juiste hoeveelheid en spreiding van access points

Technische voordelen zoals autogain, autochannel, een proxy naar radiusomgeving en lastige objecten ontwijken met MiMo-technologie.

Wi-Fi draadloos netwerk/beveiliging

Het beveiligen van een Wi-Fi netwerk verdient jouw en onze bijzondere aandacht. Het gaat niet alleen om je netwerk te beschermen tegen ongewenste acties van gebruikers, maar ook om je gebruikers te beschermen tegen gevaren van buiten. Daarnaast is het verstandig om je bedrijfskritieke processen te beveiligen tegen oponthoud door storingen of traagheid vanuit je WiFi-netwerk.

Draadloze netwerken door EK-Media

EK-Media heeft zeer uitgebreide ervaring met Wi-Fi-netwerken van uiteenlopende toepassingen en groottes. Zo hebben wij draadloze netwerkoplossingen opgeleverd voor bedrijfsverzamelgebouwen. Hierbij maken we veel gebruik van Ubiquiti, Wi-Fi technologie waarmee we voor iedere branche en bedrijfsomvang passende toepassingen en functionaliteiten kunnen realiseren.

Wi-Fi inrichten

Wireless netwerken kunnen op kantoren op verschillende manieren worden ingericht: Eenvoudige Wi-Fi oplossing met krachtige aparte access points, eventueel aangevuld met een wireless hotspot-controller.

Enterprise Wi-Fi inclusief redundancy en failover

Uiteindelijk verschilt de ideale Wi-Fi oplossing voor iedere organisatie. In samenspraak met jou komen we tot een advies voor een optimale oplossing voor je situatie.

Meer informatie over Wi-Fi?

Neem voor meer informatie over draadloze netwerken contact op met EK-Media via tel. +31 (0)85 27 35 310 of per e-mail: info@ek-media.nl.

Professioneel advies nodig?

Wij snappen dat het soms lastig is om bepaalde keuzes te maken. Vooral als sommige termen je niet veel zegt. Onze gecertificeerde experts staan je graag te woord om een goede keuze te maken voor een product dat aansluit bij je behoeftes en wensen. Bij twijfel, neem contact met ons op.