DNS hosting

Heb je geen eigen DNS, maar wil je toch je nameservers veilig stellen? EK-Media biedt goedkope, redundante Domain Name Server hosting aan! Beide nameservers staan in 2 verschillende datacenters en zitten ook in verschillende IP ranges. Indien 1 van de locaties door welke reden dan ook 'down' zal gaan, dan ben je er van verzekerd dat er altijd een DNS server bereikbaar zal blijven. Hierdoor zullen er nooit bezoekers of e-mails verloren gaan. Dit noemen we een redundante oplossing.

Het DNS systeem (Domain Name System) is een database met twee belangrijke factoren. Dat zijn de IP en domeinnaamgegevens die gedistribueerd zijn over een groot aantal computers wereldwijd.
Deze computers (domain name servers) zorgen er gezamenlijk voor dat wereldwijd mensen op internet domeinnamen kunnen gebruiken, in plaats van moeilijk te onthouden IP adressen om o.a. daarmee websites te bezoeken. Het opzoeken van een IP-adres bij een domein naam wordt een lookup genoemd. Het unieke aan een DNS systeem is zijn omvang en de enorme mate van distributie. Er zijn miljarden ip adressen in gebruik dat geldt ook voor de domeinnamen; het aantal computers dat deze gegevens bij houdt is ook enorm.

Reseller worden van DNS hosting is ook goed mogelijk bij EK-Media, neem contact op via de contactpagina!

DNS Hosting pakketten
Wij bieden 6 DNS hosting pakketten afhankelijk van het aantal domeinnamen:

Pakket 1 Pakket 2 Pakket 3 Pakket 4 Pakket 5 Pakket 6
Domeinen 500 1000 1500 2000 3000 4000
Servers 3 3 3 3 3 3
Back-ups Dagelijks Dagelijks Dagelijks Dagelijks Dagelijks Dagelijks
Facturering Per maand Per maand Per maand Per maand Per maand Per maand
Prijs € 5,00 p/m € 10,00 p/m € 15,00 p/m € 20,00 p/m € 30,00 p/m € 40,00 p/m

Professioneel advies nodig?

Wilt u DNS hosting afnemen of u meer informatie over DNS hosting?