Camera bewaking

Criminaliteit is de realiteit van vandaag de dag. of je nu wil of niet, je ontkomt er niet meer aan; camera bewaking kan en mag niet ontbreken in een bedrijf. Maar het ophangen, inrichten en configureren is een lastige klus die veel tijd en expertise eist, iets wat niet altijd voorhande is. Laat je camera's daarom plaatsen door de professionals van EK-Media. Wij stellen in overleg met jou een plan op, hangen de camera's op, zorgen voor de aansluitingen en configuren alles.

Wordt de beveiligingscamera buiten geplaatst dan moet de camera weerbestendig zijn (IP66 classificatie). De behuizing om de camera is bestendig tegen alle weersinvloeden. Ook is de verlichting belangrijk. Indien er weinig verlichting aanwezig is, raden wij beveiligingscamera’s met infraroodverlichting aan. Het aantal lux geeft aan hoe de camera omgaat in donkere situaties. Hoe lager de lux des te betere prestaties in het donker.

Binnencamera’s zijn niet bestendig tegen vocht en andere weersinvloeden. Hierbij is tegenlicht een belangrijk aspect. (bv naar de ramen toe). De beveiligingscamera moet een Wide Dynamic Range (WDR) hebben, die voorkomt dat de camera wordt 'verblind'.

Verschillende types

De dome-camera is een beveiligingscamera waar een doorzichtige slagvaste kap omheen zit. Voordeel is dat de camera vandalisme-proof en moeilijk te saboteren is. Ook kan men niet zien waar de camera op gericht is. Deze beveiligingscamera is ideaal voor plaatsen waar de camera binnen handbereik hangt (denk hierbij aan een gang). Aandachtspunt is het schoonhouden van de camera. De bolle kap om de beveiligingscamera moet men geregeld schoonmaken.

Bij een bullet-camera is de camera in een 'koker' geplaatst. Zowel de lens, CCD en andere componenten zitten in een waterdichte, gegoten behuizing. Voordeel is dat er meer ruimte is voor de lens en infrarood verlichting. De camera heeft dan ook meer variaties in lensen en heeft een sterkere infraroodverlichting voor donkere situaties. Bullet-camera’s worden altijd geleverd met een beugel waardoor de camera in verschillende posities kan worden gemonteerd. Aandachtspunt is dat de camera (met geweld) kan worden 'verdraaid'. Aangeraden wordt daarom om de camera op een minimum hoogte van 2meter60 te hangen.

Interesse in camera bewaking?

Heeft interesse of vragen over deze dienst? Neem contact op met ons via het contactformulier.