ADSL

ADSL is een afkorting voor Asymmetric Digital Subscriber Line maar het is ook bekend als Asymmetric Digital Subscriber Loop. ADSL is een standaard voor een digitale technologie die een snellere dataverkeer toelaat over een telefoonlijn van koperdraad. Door deze hoger gelegen doorvoorsnelheid voor gegevens bij ADSL vergeleken met een conventionele analoog modem, wordt dit ook wel breedbandtechnologie genoemd.

Een ADSL verbinding laat een breedbrandverbinding tot stand brengen tussen twee telefoonaansluitingen via het bestaande PSTN (ISDN of POTS) telefonienetwerk. Met ADSL is de snelheid van de downstream, het ontvangen van gegevens, groter dan de upstream, het versturen van gegevens. Hierdoor wordt ook het woord Asymmetrisch verklaard in de afkorting ADSL.

VDSL

VDSL is de afkorting van Very-high-bitrate Digital Subscriber Line en is een van de opvolgers van ADSL. Bij VDSL is een hogere download- en uploadsnelheid mogelijk. VDSL verschilt voornamelijk qua uploadsnelheid met ADSL, de downloadsnelheid verschilt relatief minder. Dankzij deze grotere upstream kunnen er meer gegevens verstuurd worden en zo weer ontvangen bij anderen.

Ook biedt het voordelen in digitale televisie waar veel bandbreedte voor vereist is. Het nadeel van VDSL is dat de afstand tussen centrale en aansluiting maximaal 2100 meter mag zijn vergeleken met de 8000 meter bij ADSL. Dit probleem kan opgelost worden door een aansluiting van glasvezel naar de wijkverdeler, waar vervolgens een VDSL-centrale wordt geplaatst. Hierdoor wordt de afstand die het signaal over koperdraad moet afleggen aanzienlijk verkort.

Business ADSL vast bedrag per maand voor internet, PIN, alarm en e-mail
Voordelen ADSL

Met Business ADSL beschik je over een betrouwbare en veilige internetoplossing. Voor een vast bedrag per maand beschik je over internet, PIN, alarm en e-mail. Business ADSL is kiezen voor stabiel, professioneel en betrouwbaar internet.

 • PIN over IP

  Alle ADSL verbindingen zijn geschikt voor PIN over IP. Als je een geschikte PIN terminal hebt kan je deze aansluiten op de ADSL verbinding. PIN over IP kost je niets extra’s per maand.

 • Alarm over IP

  Business ADSL is geschikt voor Alarm over IP. Wanneer je bent aangesloten op één van de gecertificeerde meldkamers, kan je je alarmsysteem door je installateur laten aansluiten op IP.

Business VDSL is een professionele internetverbinding met heldere garanties
Voordelen VDSL

Supersnel, betrouwbaar en veilig: met Business VDSL kies je voor een professionele internetverbinding met heldere garanties. Voor een vast bedrag per maand beschik je over internet, PIN, alarm en e-mail. Supersnel gegevens ontvangen en versturen tegen een scherpe prijs. Business VDSL is no-nonsense internet.

 • Nog hogere snelheid dan ADSL

  VDSL heeft een nog hogere up- en downloadsnelheid dan traditioneel ADSL. Vanwege de nieuwste VDSL techniek worden hogere bandbreedtes mogelijk gemaakt via de bestaande koperverbinding.

 • VDSL Router

  VDSL maakt ten opzichte van ADSL gebruik van de nieuwste techniek. Hierbij is geen splitter nodig, maar wel een VDSL modem / router. Neem bij vragen contact op via de contactpagina

Tarieven zakelijk ADSL, VDSL en BVDSL
Zie hieronder de tarieven voor zakelijk ADSL, VDSL en BVDSL.

Kosten en contract

Indien je ADSL of VDSL via ons afneemt, neem je een contract af van minimaal een jaar. Alle ADSL en VDSL pakketten hebben eenmalige setupkosten van € 149,00. De eenmalige kosten bij BVDSL zijn € 385,00. De no-show penalty bedraagt € 75,00.

Modem inbegrepen

Bij de ADSL, VDSL en BVDSL pakketten zit de modem in de prijs inbegrepen.


Soort Max. Snelheid Prijs per maand
ADSL / VDSL tot 50 / 15 Mbps € 34,95
VDSL tot 100 / 30 Mbps € 39,95
BVDSL tot 200 / 60 Mbps € 69,00
Standaard een vast IPv4 adres inbegrepen