Back-up

Tegenwoordig heeft bijna iedereen belangrijke gegevens online staan. Dit kunnen informatie, afbeeldingen en andere nuttige gegevens zijn. Het nadeel hiervan is dat er altijd een mogelijkheid is dat een systeem kan crashen, je bent dan al je gegevens kwijt.

Om te voorkomen dat je na een crash je gegevens kwijt bent, kan je kiezen voor de FTP of cloud back-up dienst van EK-Media. Bij EK-Media kan je terecht voor het maken van je back-ups, namelijk ftp en cloud back-ups. Een back-up is een opgeslagen kopie van data op een andere locatie. Een systeem (computer, telefoon, etc.) kan altijd crashen. Om te voorkomen dat je al jouw gegevens kwijt raakt, maak je een kopie op een veilige locatie.

Back-up diensten worden ook wel storage genoemd. De letterlijke vertaling van het Engelse woord storage is opslag. Je slaat data of kopieën van data op, op de server van EK-Media, zodat deze data voor jouw altijd beschikbaar en veilig blijft. Je kunt dit ook wel zien als back-uppen, zodat je bestanden op een tweede plaats opgeslagen zijn.

Je kunt de gegevens met behulp van je eigen gebruikersnaam en wachtwoord door middel van een FTP-Programma op elke computer, op ieder moment ophalen. Zo zijn je gegevens veilig opgeslagen, maar ook gemakkelijk bereikbaar wanneer je het wilt.

FTP Back-up

EK-Media bied een online FTP back-up dienst waarmee je als klant een externe locatie hebt voor bestanden die niet verloren mogen gaan wanneer er iets mis gaat met je eigen server of werkstation. Voor meer informatie deze dienst, verwijzen we je naar de FTP back-up pagina.


  • Je gegevens altijd beschikbaar
  • Een externe locatie voor bestanden
  • Veilig door versleuteling van data
  • Automatisch en/of handmatig back-uppen
Cloud back-up

EK-Media Cloud Back-up diensten zijn de meest veilige, betrouwbare en betaalbare methode om je kritische data te beschermen. Werk je met een laptop of pc, dan is Cloud Back-up van EK-Media jouw ideale oplossing. Met één klik is je back-up gemaakt en met één klik zijn je bestanden ook weer hersteld, wanneer dit nodig is.

  • Geen setupkosten of aanmeldkosten
  • Geen limiet aan te koppelen apparaten
  • Probeer gratis en vrijblijvend één maand uit
  • Altijd en overal online toegang tot je data